< Kthehu tek Faqja e Meparshme

Lincoln (Kodi 108453)     Trailer i Filmit     Pershkrimi i Filmit

Më 1865, ndërsa Lufta amerikane Civile shkon drejt fundit, Presidenti amerikan Abraham Linkoln përpiqet të arrijë kalimin e amendamentit kushtetues që do të ndalojë përgjithmonë skllavërinë nga Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, detyra e tij është një garë kundër kohës, sepse paqja mund të vijë nga momenti në moment, dhe nëse vjen para se të miratohet amendamenti, shtetet e kthyera jugore do ta ndalojnë para se të kthehet në ligj. Linkolni duhet, në çdo mënyrë të jetë e mundur, të marrë vota mjaftueshëm nga Kongresi kokëfortë para se paqja të mbërrijë dhe të jetë tepër vonë. Ndërsa kombi ballafaqohet me ndërgjegjen e tij mbi lirinë e popullit të tij, Linkolni përballet me krizën e vet të ndërgjegjes - t'i japë fund skllavërisë apo t'i japë fund luftës.