< Kthehu tek Faqja e Meparshme

Yves Saint Laurent (Kodi 108939)     Pershkrimi i Filmit

Në Janar 1958, Ivs Seint Loron (Pierre Niney) - 21 vjeçar u thirr të drejtonte shtëpinë e modës, së hapur më parë nga Kristian Dior. Ky artist i ri tërhoqi vëmendjen e të gjithëve me prezantimin e koleksionit të Dior-it dhe u ngjit menjëherë në majë të elitës së modës. Gjatë prezantimit të koleksionit të tij të mahnitshëm, ai takon një fat tjetër kur prezantohet me Pier Berzhe (Guillaume Gallienne), mjeshtër i artit, dashuria e jetës së tij dhe partneri i përjetshëm në biznes. Tre vjet më vonë ata themeluan Kompaninë Ivs Seint Loron, që shumë shpejt u bë një nga shtëpitë e modës më të rëndësishme në botë. IVS SEINT LORON është njëkohësisht një histori prekëse e një ikone, dhe një testament për fuqinë e dashurisë.