< Kthehu tek Faqja e Meparshme

I Robot 3D (Kodi 420027)     

Regjia: Alex Proyas

Me Aktoret: Will Smith, Bridget Moynahan, Alan Tudyk, James Cromwell, Bruce Greenwood, Adrian Ricard, Chi McBride, Jerry Wasserman, Fiona Hogan, Peter Shinkoda


Publikuesi: Twentieth Century Fox


Zhanret: Aksion, Mister, Fantastiko Shkencor, Triler


Gjuha: Anglisht, Italisht

Titrat: Shqip


Kohezgjatja: 110 minuta


Data e Publikimit: 16/07/2004Pershkrimi i Filmit

Viti 2035. Robotët tashmë i përkasin rutinës së përditshme, sepse të gjithë i besojnë dhe i përdorin për ndihmë në punët e tyre, përveç një dedektivi, Del Spuner, i cili është i betuar kundër robotëve. Kur dr. Mails, shkenctar i US Robotiks vritet, një robot me emrin Soni akuzohet për vrasje, diçka që parapraktisht është e pamundur, sepse mbrojtja e njeriut është e programuar në trurin e çdo roboti, në bazë të tre ligjeve të robotikës. Ligji 1: Një robot nuk mundet të lëndojë njeri dhe as të lejojë që njeriu të lëndohet. Ligji 2: Një robot duhet të dëgjojë urdhërat e njeriut, përveç se një urdhër bie në kundërshtim me urdhrin e parë. Ligji 3: Një robot është i detyruar të vetëmbrohet përveç se kjo shkakton shkelje të ligjit të parë dhe të dytë. Spuneri me ndihmën e dr. Kalvin, do zbulojë se një robot është i aftë të shkelë ligjet e robotikës, atëherë asgjë s’mundet t’i ndalojë që të pushtojnë botën, sepse tashmë njerëzit varen nga robotët.